Onze organisatie

Het ontstaan
Stichting Super Adelaar is opgericht in mei 2007 in Kinshasa. De school bevond zich op Boulevard Lumumba 2, gemeente Kimbanseke in de wijk Kinsgasani in de Democratische Republiek Congo.

De school op de oude locatie

Ons Team
Bébé Mpongo nam het initiatief om de stichting op te zetten, zij is voorzitter van het bestuur van de stichting in Nederland. De overige bestuursleden in Nederland zijn mevrouw Anke Tax, secretaris en mevrouw Liliane Kilunga, penningmeester. En Maruska Mensinga is vrijwillig administratief ondersteune

r. In DR Congo- Kinshasa wordt de stichting gecoördineerd door mevrouw Amisi Bosano, Sara Esomba, Ikama Petrous en Stephie Konde, het bestuur van de stichting en worden ze ondersteund door vele vrijwilligers.

Dank aan allen die zich inzetten voor de Stichting
Vrijwilligers in DR Congo zijn zo gemotiveerd om les te geven, dat ze vaak hun eigen transport betalen om op school te komen. Zij kunnen verder wat geld hiervoor verdienen door het verkopen van koekjes. Ook verhuurt Stichting Super Adelaar in Congo stoelen voor mensen die feesten en partijen hebben om wat geld te verdienen.
In Nederland zoeken de vrijwilligers van de Stichting op alle mogelijke manieren naar mogelijkheden om fondsen te werven voor Stichting Super Adelaar te Congo, om zo de Stichting te laten groeien. Wij bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet.
Ook willen wij het Buurthuis de Schalm bedanken dat wij hun gebouw als kantoor mogen gebruiken. De Vrijwilligerscentrale willen wij bedanken voor hun hulp en goede tips. Wij van Stichting Super Adelaar willen alle bewoners van Deventer bedanken voor de geschonken computers en financiële bijdragen. De gemeente Deventer willen wij bedanken voor hun financiële steun.

Allen bedankt! Zonder uw hulp kan Stichting Super Adelaar geen scholing aanbieden aan de mensen van DR Congo.

 

Menu