Wij zoeken

Projectplan Zonnepanelen 2018

Het project waar we dit schooljaar 2017/ 2018 mee willen starten betreft de aanschaf van zonnepanelen.

Op dit moment heeft de school een generator waarmee de apparatuur van stroom wordt voorzien.

Dit apparaat maakt enorm veel lawaai, valt vaak uit en heeft te weinig vermogen om alle computers en laptops op hetzelfde moment aan te krijgen.

Door het lawaai van de generator tijdens de les kunnen onze leerlingen/studenten zich niet goed concentreren. Wij vinden het daarom erg belangrijk om op een andere manier stroom op te kunnen wekken.

Het plaatsen van zonnepanelen zal hiervoor de oplossing bieden.

Waarom is het nodig: tijdens de les kunnen onze leerlingen/ studenten zich niet goed concentreren door
het lawaai.

Daarom zoeken we mensen die willen ons steunen met de uitvoering van dit project.

Project schooljaar 2016/17:

Er is om het hele terrein van de school een afscheidingsmuur nodig.Mme Sabine

Deze muur zal voldoende hoog moeten zijn, zodat niemand er overheen kan klimmen. Er zal ook een grote deur moeten worden geplaatst die afgesloten kan worden tegen diefstal. In Congo moet de veiligheid goed geregeld worden, omdat de criminaliteit er groot is. Onze school ligt naast de rivier Tshuenge. Om te voorkomen dat kinderen kunnen verdrinken, hebben wij een afscheidingsmuur nodig.

Waarom is het nodig:

voor de veiligheid van onze studenten, vrijwilligers en materialen. Ook zijn er klassen met jonge kinderen, nu tussen de 5 en 7 jaar, en zijn er plannen om de klassen uit te breiden. Wij willen graag dat de kinderen veilig op het terrein kunnen spelen.

*Communicatie: met behulp van INTERNET kunnen wij de communicatie verbeteren. Internet helpt ons aan informatie en verbetert de bereikbaarheid naar overheden en instanties. Ook helpt het om b.v. materialen te bestellen voor de bouw van de school en lesmateriaal.

*Een (oude) auto: we hebben computers en speelgoed voor onze leerlingen in RD Congo ingezameld. Wij zoeken nog een auto met of zonder APK (bouwjaar niet ouder dan 10 jaar) om die spullen op  een veilige manier naar Congo te verschepen. Heeft u een auto of tips? laat het ons gerust weten.

* Goede computers: Stichting Super Adelaar wil graag computers kopen, maar hier hebben we geld voor nodig. De bedoeling is om mensen te leren omgaan met computers.

* Zonnepanelen: omdat de stroom niet stabiel is in RD Congo, heeft één van onze vrijwilligers in Congo ons geadviseerd om zonnepanelen te plaatsen op het dak van de school. Hiermee kunnen we dan goedkope stroom opwekken voor de school en het gebruik van de computers.

* Een kantoorruimte:  het bouwen van kantoor ruimte is heel belangrijk voor ons. Deze ruimte is bestemd voor docenten die gesprekken met ouders van leerlingen willen houden en voor de docenten om te kunnen pauzeren.

*Motivatie van vrijwilligers: in de nieuwe school is het ook belangrijk om te zorgen voor de reiskosten van onze docenten, want in Congo krijgen mensen geen uitkering. Een kleine bijdrage  voor de reiskosten kan al een goede motivatie geven aan de juf/meester om iedere dag naar school te komen en zo les te kunnen geven aan de kinderen en de studenten.

Onze vraag is of u ons een financiële bijdrage kunt verstrekken voor ons project? Ook adviezen of tips zijn uiteraard welkom.

*Donateurs: wordt donateur van Stichting Super Adelaar. Elke bijdrage helpt ons doel te realiseren. Als u ons helpt, dan wordt uw naam vermeld op onze website.

*Vrijwilligers: wilt u vrijwilliger worden, dan bent u hartelijk welkom binnen onze organisatie. We zoeken nog vrijwilligers om te helpen bij onze buitenactiviteiten. Het verzamelen van goede tweedehands spullen zoals boeken, Playstations, Nintendo, spelletjes, apparatuur etc. Deze verkopen wij op rommelmarkten. Ook hier kunnen wij hulp bij gebruiken. De opbrengsten hiervan gaan naar het afbouwen van onze nieuwe school in Congo. Heeft u goede oude spullen, dan zijn deze zeer welkom bij Stichting Super Adelaar.

Menu